tiistai 27. lokakuuta 2015

Puuroja kaurasta

Törmäsin tällaiseen sivuun, kun googlettelin kaurahelmeä: http://www.rapiontuote.fi/reseptit#faqitem3
Mitä kaikkea tuosta saakaan?! :) Listasin sivulta alle pari reseptiä tavoistani poiketen etukäteen ja vähän käsittelin niitä jo ruokavalioon sopiviksi. Tilaan lähiruokarenkaasta Uusi-Laurilan Kauramyllyn tuotteita ja ne on kyllä ihan huippuja, suosittelen! Sormet syyhyää ensi viikon tilausta odotellen..

Syyspuuro uunissa
1 l vettä

2 dl kaurahelmiä

vajaa 1 tl suolaa

4-5 hapahkoa omenaa

2-3rkl hunajaa

Kuori omenat, poista siemenkodat ja lohko omenat.
 Laita vesi, kaurahelmet, suola, omenalohkot ja hunaja uunivuokaan, sekoita ne. Kypsennä puuroa 200 asteessa n. 2-2,5 tuntia, sekoita muutaman kerran kypsennyksen alkuvaiheessa.



Uunipuuro
1 l vettä

2 dl Kaurahelmiä

2 dl kaurakermaa
 (jokin makea kerma)
1 tl suolaa



Liota helmiä mielellään noin 2-3 tuntia kuumassa vedessä (kuumennetussa). Lisää kerma.
Paista puuroa 120 asteessa yli yön - tämä voi olla aika kova aamupala hitti!


Vatkattu kaura-marjapuuro
1 l vettä

2½ dl raastettua omenaa tai 3½ dl pakastemarjoja

3 dl kaurajauhoja

3rkl makeutusta, esim. Truvia



Kuumenna vesi, lisää ripaus suolaa ja marjat tai omenaraaste, kiehauta. Lisää jauhot hyvin vatkaten (varo paakkuuntumista).
 Anna kiehua noin 20 min., välillä sekoittaen.
 Lisää makeutus. Jäähdytä ja vatkaa kuohkeaksi.

Valmiita kaurajauhoja ei myydä juuri missään marketeissa, mutta omia jauhoja saa tehtyä esim. blenderissä. Itse tykkään kovasti kyllä näistä Uusi-Laurilan jauhoista! :) (myös hiutaleet on ihania!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti