keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Personalisoidut kaura-härkäpapumuffinsit



Päätin tehdä puuron sijaisen iltapalalle, aamupalalle, välipalalle...

Ja korvasin osan alkuperäisreseptin kaurasta härkäpapurouheella, jolloin sain lisättyä proteiinin määrää muffinseissa.Verson härkäpapurouheseos sisältää ohramallasuutetta. Luin keliakialiiton sivuilta, että ko. uutetta sisältäviä tuotteita voi keliaakikot käyttää vain silloin tällöin koska gluteenipitoisuus oli ilmeisesti tuotteissa vaihteleva (https://www.keliakialiitto.fi/liitto/nyt/uutiset/?nid=89), vaikkakin iho-oireileville tai todella herkille uutetta ei suositella ollenkaan. Jos tuotetta ei halua käyttää, niin sen voi korvata kauralla tai leikkiä suhteilla. :)

18kpl (eli riittävästi pakkaseenkin!)

Yhdistä ensin:

3 munaa
4dl omenasosetta
1 soseutettu banaani
3tl Truviaa (tai esim. 1dl hunajaa halutessasi makeampaa)

Lisää sitten hyvin sekoittaen:

9dl kauraa
3dl härkäpapurouhetta (kannattaa jauhaa palat esim blenderissä jauhoksi)
2rkl pellavansiemenrouhe
1tl vaniljajauhetta
1rkl jauhettua kanelia
2tl leivinjauhetta
1tl suolaa

Ja lopuksi joukkoon:

5dl kauramaitoa

Taikinan tulee olla aika löysää.

Kaada muffinssivuokiin ja lisää halutut päälliset tässä kohtaa.

Vaihtoehtoja päällisiksi: rusinat, suklaatipat, kuivattu karpalo, pähkinät, kurpitsansiemen.
Taikinaan voi upottaa tuoreita hedelmän paloja tai marjoja!

Paista 200 astetta 25 minuuttia.

(Tein tähän reseptiin muutoksia jo 1. erän jälkeen, joten voi olla, että tämä ohje päivittyy vielä seuraavankin satsin jälkeen. :) )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti