perjantai 19. helmikuuta 2016

Paras pannukakku

Minä en mielelläni käytä valmiita gluteenittomia jauhomixejä. Semperillä nyt ainakin on paljon lisäaineita ja monet mixit on kalliita. Joissain on jopa vehnätärkkelystä! Provenan kaurainen seos on aikas hyvä, mutta kallis ja myydään pienessä pakkauksessa. Googlettelin ja tutkailin erilaisia pannarireseptejä ja mikään ei ihan iskenyt. Päätin, että teen pannariin oman kombon noita jauhoja/hiutaleita ja katsotaan miten onnistuu. Ja onnistuihan se! Tattarijauho + kaurahiutale oli ihan mainio ja riittävä ydistelmä! Tällä mennään jatkossa aina kun on pannaripäivä. :P

Jos joku nyt sattuu ihmettelemään tuota kauran käyttöäni, niin tosiasia on, että kaura on luontaisesti gluteeniton. Omat hiutaleeni tulevat luomutilalta, jossa käsitellään vain kauraa, joten ovat täten täysin ja luontaisesti gluteenittomia.

Tällä kertaa mulla oli käytössä varsinainen jämämaitoblend - setissä oli purkin pohjalta 4dl kauramaitoa ja reilu 1 dl kookosmaitoa joka oli jäänyt yli edellisen päivän moussesta. :)

Tadaa: Paras pannukakku!

4 kananmunaa
½ l (kaura)maitoa 

1 tl suolaa
2 dl tattarijauhoa
2 dl kaurahiutaleita
½ tl leivinjauhetta
ripaus vaniljaa
2 tl truviaa
4 rkl gheetä (tai öljyä)

Riko kananmunien koostumus ja sekoita joukkoon maito. Tasaiseen seokseen voit lisätä kaikki loput ainekset. Itse annoin taikinan "turvota" uunin lämpiämisen ajan.

Paista 225 asteisessa uunissa n. 25min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti