torstai 18. helmikuuta 2016

Gluteeniton pulla

Leivoin poikani syntymäpäiville laskiaispullia ja kilttinä tein nämä(kin) sokerilla. Mutta hups! Olipa melkein sokerit loppu! Tähän tulikin sitten ruokosokeria ja kookossokeria. Toinen hups! Kardemumma loppui kesken - yllättävän hyvin tuo piparkakkumaustekin pullaan sopii.. ;) Tietty itse "jouduin" suurimman osan syömään..

5 dl kauramaitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 1/2 dl ruokosokeria
1 rkl kardemummaa (tai vaikka sitä piparkakkumaustetta :P )
7 dl Provena kauraista, gluteenitonta jauhoseosta
1/2 tl ksantaania
100 g rypsiöljyä 

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi.
Liuota joukkoon hiiva. Lisää psyllium ja anna turvota noin kymmenen minuuttia.
Lisää suola, sokeri ja kardemumma.

Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää jauhot nesteeseen. Sekoita joukkoon vielä öljy.

Vaivaa taikina heti pötköksi ja jaa tasakokoisiksi paloiksi. Pyörittele pyöreiksi pulliksi.
Kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. (alkup. ohje Hellapoliisilta)

Laskiaisversioihin laitoin keskelle vadelmahilloa ja reunoille pursotin Plantin vaahdotettua vispikermaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti