sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Rustiikkinen porkkanakakku kookoksella




300g porkkanaa raastettuna (2 isoa, minulla meni pieniä n 5!)
 
1,25dl vaahterasiirappia
1,2dl kookosöljyä sulatettuna
4 munaa
1tl omenaviinietikkaa
 
300g jauhoja (esim 200g kaura 100g kookos )
0,5tl aitovaniljaa
1tl inkivääriä
2tl kanelia
0,5tl kaardemummaa
1tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
 
Alkuperäisohjeissa käytetään mantelijauhoa, joka sopi reseptiin mainiosti! Tässä pähkinätön vaihtoehto. Itse olin suunnitellut tätä neljälle munalle ja lennosta päätin laittaa 5 joka olikin hitusen liikaa. :) Käytin tässä violetteja ja punaisia porkkanoita tuomaan vähän uutta fiilistä! Tätä kakkua voi syödä hyvällä omallatunnolla vähän enemmänkin.. ;)
 
Yhdistä munat, vaahterasiirappi, omeanaviinietikka ja kookosöljy.
Toisessa kulhossa yhdistä kuivat aineet.
Yhdistä ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon raastettu porkkana.
 
Kaada irtopohjavuokaan (pohjalle hyvä laittaa leivinpaperi!). Halutessasi voit paistaa 2 pienenpää pohjaa ja tehdä kakusta siten 2 kerroksisen tai näppäränä leipurina ehkä halkaiset kakun? Paista uunissa 180 astetta n 25 minuuttia.
 
kuorrute:
1 tölkki kookosmaitoa (jähmetä jääkaapissa yön yli)
2rkl vaahterasiirappia
0,5tl aitovaniljaa
2 rkl sulatettua kookosöljyä
 
Nosta kookostölkistä kulhoon vain jähmettynyt osuus! Huomaa, että kookosmaidon tulee olla mahdollisimman rasvaista. Vatkaa vaahdoksi muiden ainesten kera. Laita kuorrute jääkaappiin lepäämään.
 
Kun pohja on täysin jäähtynyt, voit lisätä kuorrutteen kakun päälle. Laita vielä jääkaappiin kunnes tarjoilet kakun - kuorrute notkistuu lämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti