keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Raejuusto-siemenleipä

Minulle diagnosoitiin 1,5kk sitten tyypin 1 diabetes ja olen tässä opiskellut elämää sen kanssa. Nyt on tarvinnut ihan todella miettiä uusiksi annoskokoja (jeps, meitsin energiantarve ei yllättäin ole enää sama - annokset vähintään puolittuivat..) ja samoin pitää laskea hiilareita insuliinipistosten takia. Siksi aloin tekemään tätä raejuusto-siemenleipää ihan viikoittain, koska siinä ei ole hiilareita oikeastaan ollenkaan ja kivan kevyt vaihtoehto kauraleivälle. Paitsi, että mullapa nouseekin verensokeri myös proteiinipitoisesta ruuasta - joten saan kehittää ihan oman tavan laskea! :D

Joka tapauksessa - pidän tästä leivästä, sen viljattomuudesta ja siitä, että se on helppo tehdä itse. Kokeilkaa! (Kuvassa leipää ei oikein edes näy päälisten alta, mutta ehkäpä saan paremman tänne vielä..) Alkuperäinen resepti tulee myös Ruotsista jossa rakas äitini on minut tähän leipään alunperin tutustuttanut. :)

- pikkupurkki raejuustoa (200g)
- 3 kananmunaa
- 1 rkl psylliumia
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
- 0,5 dl pellavansiemenrouhetta
- 0,5 dl auringonkukansiemeniä
- 0,5 dl kurpitsansiemeniä

Sekoita ainekset hyvin keskenään ja kaada&levitä levyksi pienemmälle pellille leivinpaperin päälle. Voi käyttää myös normikokoista, mutta silloin leipä on aika ohutta..

Paista 225 asteisessa uunissa 15min.

Leipä säilyy jääkaapissa n viikon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti