keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Kesoplättar

Ohje tulee suoraan Ruotsista, Keson luvatusta maasta. :) Siellä kun Keso on vielä nykyäänkin pienirakeisempaa.. Nämä Raejuustoletut ovat suurta herkkua, meillä niistä tykkää poikakin (oon fiiliksissä!). :P

En muista blogin osoitetta, joten tässä ohje selvällä suomella:

- Purkki (200g) raejuustoa
- 2 kananmunaa
- 1 rkl psylliumia
- ripaus suolaa
- ripaus vaniljaa

Sekoita sauvasekoittimella kunnes massa on tasaista. Anna turvota hetken.

Paista esim. blinipannulla rasvan kera (kookosöljy, voi..).

Tuolla 'pikkulettupannulla' letun koko on helposti hallittavissa - laita ruokalusikallinen jokaiseen kohtaan ja tämän jälkeen voit levittää taikinan tasaiseksi (kun juusto alkaa sulaa). Taikina ei ole siis missään nimessä löysää vaan suorastaan lohkeavaa. :)

Kuvassa lettujen kaverina kermavaahtoa kevyesti karppisokerilla maustettuna ja itsetehtyä omena-kanelisosetta - ei tarvetta valkoiselle sokerille!

Enjoy :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti