perjantai 22. huhtikuuta 2016

Porkkanakääretorttu

Vaahdota:
4 munaa
1 ½ dl ruokosokeria

Lisää joukkoon:
2rkl sulatettua kookosöljyä

(Käytä ainesten yhdistämiseen vatkainta!)

Yhdistä kuivat keskenään:
1,5 dl perunajauhoja
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
0,5tl vaniljajauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa

2 dl porkkanaraastetta

Lisää kuivat aineet sihdaten vaahdon joukkoon. Lisää raaste vasta viimeiseksi taikinaan. Minulla oli todella hienoa raastetta - kaipasin itse ehkä enemmän rouheampaa tekstuuria! Harkitse siis raasteen koko. ;)

Paista n. 10min 200 asteisessa uunissa.

Anna levätä n. minuutin verran ja kaada leivinpaperin päälle - minä käytin leivinpaperilla tavallisen sokerin sijaan kookoshiutaleita! :P

Jäähdytä kunnolla ennen täyttämistä. Voit valmistaa odotusaikana täytteen ja laittaa sen vielä hetkeksi kovettumaan jääkaappiin. Tämän täytteen määrä on varsin maltillinen, tuplata tehtynä se ehkä riittäisi päälystämiseenkin.. :)

1dl kuohukermasta vaahtoa
1prk Eila sitruunarahka
1tkl Truviaa

Rullaa tiukalle rullalle - kokemukseni mukaan kääretortut pysyvät parhaiten rullana, kun ne pakastaa heti rullauksen jälkeen. Ota pari tuntia ennen tarjoilua pakastimesta ja leikkaa kohmeisena paloiksi.

Tämä on kyllä niin hyvä ja helppo herkku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti